Her har du Agø´s varmrøgede svinemørbrad. Vær opmærksom på at forskellige røgeovne fungerer forskelligt. Du skal måske selv justere en smule på opskriften.

 

Det skal du bruge

1 stk. svinemørbrad

saltlage - 120 g salt pr. liter vand

 

Sådan gør du
Rens svinemørbraden for fedt, sener og bimørbrad. Den kommes herefter i saltlagen. Jeg bruger 120 g salt pr. liter vand, men det kan man jo justere, som man vil, alt efter hvor salt man vil have den. Mørbraden ligger i saltlagen i et døgn. Den tages herefter op og skylles grundigt under rindende vand og tørres godt. Den lægges nu i køleskab for tørring/modning 2 – 3 døgn, alt efter tykkelse. Den skal føles godt tør. Så er det røgetid.  Fyr din røgeovn op til 60 – 65 gr. Sørg for god røgtæthed, og hæng så mørbraden ind. I min røgeovn skal den nu røges i ca. 3 timer. Velbekomme.

Husk at forskellige røgeovne fungerer forskelligt og at der er lidt om det man hører: at der er lige så mange forskellige måder at røge på, som der er hjemmerøgere.

 

Koldrøget mørbrad
Tilføjelse: samme saltning og tørring kan du bruge til koldrøget mørbrad. Der røger du bare i ca. 30 timer ved temperatur under 25 grader.

 
 

- Se vores store udvalg af røgeovne her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag tilbud, nyheder tips & tricks direkte til din mail