Varmrøgede rejer er en delikatesse. Rejerne er lette at pille efter røgningen og har en fin og lækker røgsmag uden at være for gennemtrængende. Alt hvad du skal bruge er en røgeovn, en portion skalrejer og saltlage.

roegede-rejer-muslinger-


Det skal du bruge

Hele skalrejer og saltlage.


Saltlage til rejer

150 gram salt og 15 gram sukker pr. liter vand. Lagen koges op og afkøles.

 

Sådan gør du
De hele skalrejer med skal på lægges i saltlage i 3-4 min. Du kan evt. skylle rejerne med koldt vand efter, at de har trukket i saltlagen. Læg herefter skalrejerne på et fintmasket net i røgeovnen og røg dem i ca. 30 min. ved ca. 50-60 grader. Tjek dem undervejs. Det er vigtigt, at de ikke får for lang tid, for så kan de blive tørre.

Servér de varmrøgede rejer med hjemmelavet brød, som du evt. har lavet over bål. Se fx vores Rome brødbagejern eller følg nedenstående opskrift på pandebrød. Du er også velkommen til at se vores store udvalg af røgeovne.

 

.........................................................................................................................................................................

 


Pandebrød med krydderurter - gode til de varmrøgede rejer

1/2 liter vand

15 g gær

1/2 dl fint hakket krydderurter

1 dl groft hakket løgtop

2 spsk salt

1 spsk sukker

ca. 850 g hvedemel


Sådan gør du

Opløs gæren i koldt vand. Tilsæt alle ingredienser, gem lidt mel og tilsæt det indtil dejen har en blød konsistens. Dejen sættes på køl til dagen efter. Trækkes ud til flade brød og bages på en pande i vindruekerneolie eller rapsolie.

 

.........................................................................................................................................................................



Dip til varmrøgede rejer

1/2 dl mayonaise

2 dl creme fraice

3 fed knust hvidløg

2 spsk hakket krydderurter

røget paprika

salt og peber


Sådan gør du
Alle ingredienser røres sammen og smages til med krydderierne. Dippen kan også bruges til røgede blåmuslinger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag tilbud, nyheder tips & tricks direkte til din mail