Blåmuslinger har de karakteristiske sort-blå-violette glatte ovale skaller. Den er udbredt i de danske farvande og findes både i saltvand og brakvand. Blåmuslingerne kan blive giftige, hvis de har levet af giftige furealger eller forurenet vand. Det er en god idé at spise muslinger fra kontrollerede havbrug. 

 

roegede-muslinger-


Sådan gør du
Blåmuslingerne vaskes under koldt vand med en grydesvamp. Er de åbne eller maste bør de kasseres! Derefter lægges de på en rist i røgeovnen ved ca. 90 grader i 10 minutter og derefter i ca. 20 minutter ved ca. 60 grader. 

Vi har også gode erfaringer med at dampe muslinger først i en gryde og bagefter give dem ca. 20 minutter i røgeovnen ved 60 grader.

Se også vores opskrift på varmrøgede rejer, hvor du kan få opskriften på en dejlig dip til dine røgede blåmuslinger.



Har du brug for en ny røgeovn/rygeovn? Så se vores udvalg af røgeovne her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag tilbud, nyheder tips & tricks direkte til din mail