Thor Røgeovn

1449560057_thor-roegeovn
Produkt nummer: 102011

Pris: DKK 2.495,00 inkl. moms
stk.

Beskrivelse:

Thor røgeovn som vi selv har udviklet. Ovnen har vi givet et spids tag for at undgå kondensdryp på røgvarerne ved koldrøgning.

Til varmrøgning kan du bruge småbrænde eller du kan vælge at anskaffe varmelegemet på 2 kw som ovnen er forberedt til.

Firkantet røgovn med sadeltag til kold- og varmrøgning. h x b x d: 140 cm x 39 cm x 28 cm. 

Ovnen er i stål 430 som er en ferristisk rustfri stål, der er meget velegnet til røgeovne. Ovnen er blevet popnittet og boltet sammen for at undgå de problemer, der kan opstå ved punktsvejsning i denne type plade.

Ovn der bruges til røgning af alle råvarer, om det er koldrøgning af laks, spegepølser, bacon eller vildt eller varmrøgning af fisk, skaldyr og andet. Ovnen har ekstra højde til f.eks. hornfisk. 

Denne røgeovn varmes op ved, at du tænder op i skuffen med små brændestykker og lægger smuld ned sammen med gløderne. Når temperaturen er ca. 70 grader, lægger du nogle håndfulde smuld på gløderne og lukker for både bund og topspjæld - derved går flammerne ud og kraftig røgudvikling begynder.

Hvis temperaturen falder for hurtigt åbner du lidt for luften igen og efter noget tid vil det ofte være nødvendigt at få bålet til at blusse op og fyre lidt mere på, for at få temperaturen op igen.

Koldrøgning foregår ved, at du kun lægger røgesmuld ud i fyringsskuffen i en hestesko og antænder det med en lille brænder eller lidt sprit. En glød vil bevæge sig stille rundt i smuldet og skuffen har en størrelse der giver ca. 10 timers koldrøgning på en opfyldning med ca. 1-2 liter røgesmuld.

Røgeovnen kan leveres med elvarme på 2 KW med trinløs regulering, hvis du ønsker dette. Hvis du bruger elvarme fylder du røgesmuld i fyringsskuffen inden du lægger elvarmeren ned oven i skuffen. Smulden må gerne røre elvarmeren i starten for at få smulden til at gløde.

Til ovnen medfølger: 
  

  • Røgetermometer
  • Fyringsskuffe til brænde (og som er forberedt til elvarme)
  • Drypbakke
  • Ophængskroge til fisk og kød
  • 4 røgestænger
  • 1 pose elletræ røgespåner (til optændning)
  • 1 pose bøgesmuld
  • brugsvejledning til ovnen

Vi har også en god røgerist i rustfri stål, der kan lægges oven på 2 røgestænger. Se under røgeovne tilbehør

Kom og få inspiration til hjemmerøgning

Vi afholder vores populære røgekursus i Tommerup

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag tilbud, nyheder tips & tricks direkte til din mail