Ølpinde

oelpinde
Produkt nummer: 91104522
Pris: DKK 105,00 inkl. moms
stk.

Beskrivelse:

Ølpinde stoppes normalt i de tynde 18/20 mm lammetarm. Du kan bruge kød efter eget valg f.eks ½ okse og ½ svinekød med samlet ca. 20-25 % fedt.

Ølpølserne indeholder ikke øl men spises bla. som snackpølse til øl og de har en lækker krydret smag. Krydderiblandingen indeholder bla. krydderierne chilli, allehånde, cayenne, hvidløg, koriander, nelliker, pabrika, peber, spidskommen og blandingen indeholder GDL som surhedsregulerende middel, der virker som hurtigmodner.

Posen indeholder 330 gram krydderiblanding, hvilket rækker til 10 kg kød/spæk efter eget valg. 

Ønsker du en mager spegepølse kan du gå efter ca. 15 % fedt og ønsker du en knap så mager spegepølse kan du gå efter 20-30 % fedt.

Pr. kg fars skal du tilsætte 33 g krydderiblanding og røre det godt sammen,der efter kan du røre hakket spæk i, hvis du anvender spæk og tilsidst rører du 20-25 g salt og 10 gram nitritsalt i pr. kg. fars.

Når du har stopper farsen i lammetarm skyller du dem af i koldt vand.

Ved de første dages modning er det vigtigt at du undgår at pølserne tørrer for hurtigt ud, f.eks. må de ikke hænge i træk. Røgning kan foregå af et par omgange gerne første gang efter 2 dage. Pas på de tynde pølser ikke får for kraftig røgsmag Efter en uges modning kan du begynde at teste hvordan Ølpindene er blevet.

En lidt hurtigere fremgangsmåde, som dog nok giver en lidt kortere holdbarhed er denne:

Når du har stoppet farsen i lammetarm, tørres de i tørreskab (måske 10 timer afhængig af forhold) og herefter kold røges de i ca. 1 døgn. (12 timer i Borniak ovn) og hænges i tørreskab. Dagen efter kan man give ølpindene en opvarmning i alm. ovn til ca. 60°C i 15 minutter. Herefter bør de have det rette knæk.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag tilbud, nyheder tips & tricks direkte til din mail