Almindelig spegepølse

spegepoelse-blanding
Produkt nummer: 91104516
Pris: DKK 65,00 inkl. moms
stk.

Beskrivelse:

Når du selv laver spegepølser kan du benytte denne krydderblanding, der indeholder GDL som surhedsregulerende middel. Denne spegepølseblanding med grundkrydderierne enebær, peber og lidt hvidløg kan du bruge som den er eller du du kan vælge at supplere med f.eks. hele peberkorn til en peberspegepølse, cognac til cognacspegepølse eller noget helt tredje.

Posen indeholder 300 gram krydderiblanding og det rækker til 10 kg kød/spæk efter eget valg. 

Ønsker du en mager spegepølse kan du gå efter ca. 15 % fedt og ønsker du en knap så mager spegepølse kan du gå efter 20-40 % fedt.

Pr. kg kød skal du tilsætte 30 gram krydderiblanding, 25 g salt og 10 gram nitritsalt.

Under de første dages modning er det vigtigt at spegepølse ikke udtørrer for hurtigt, hvilket betyder at de ikke må hænge i træk. Koldrøgningen kan foregå over et par gange f.eks. 2 x 24 timer og gerne første gang efter ca. 4-5 dages modning.

Efter nogle uger kan du begynde at teste smag og skærefasthed, men husk spegepølserne bliver ved med at udvikle sig og skal helst svinde over 20 % i vægt for at få den lange holdbarhed. Du kan stoppe udviklingen ved at vakuumpakke spegepølserne og putte dem i køleskab.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag tilbud, nyheder tips & tricks direkte til din mail