Forno Vero kit 85 Pizzaovn byggesæt

1551106233_forno-vera-byggesaet-85
Produkt nummer: 301021
Pris: DKK 5.395,00 inkl. moms
stk.

Beskrivelse:

Går du med planer om at bygge din egen stenovn? Forno Vero Kit 85 er et markedets bedste byg selv ovne. Du får her en effektiv og holdbar stenovn med en indvendig diameter på hele 85 cm. Forno Vero Kit 85 er en holdbar stenovn støbt i elementer af en støbemasse og i en godstykkelse der ellers kun er forbeholdt erhvervs ovne.
Forno Vero Kit 85 hører til ovn typen "høj kuppel". Det vil sige at den ikke udelukkende er bygget til bagning af pizza og brød, men også til grillning, stegning og langtidsstegning af kød og grøntsager. Mellem ovngulv og den ret flade kuppel måler den 41 cm. Her er med andre ord god plads til både fade og gryder, selvom disse er store og høje. Den 47 cm brede døråbning gør det let at få maden ind og ud.

Byggesættets 3 gulvelementer lægges ud på en plan og isolerende flade. Vi anbefaler et lag gasbeton på mindst 15 cm imellem det fundament hele stenovnen skal stå på og selve ovngulvet. De 3 gulvelementer klæbes til det isolerende underlag med ildfast mørtel.

De 4 kuppelelementer samles på ovngulvet. Disse er forsynet med fjer og not og skubbes sammen indtil de danner en selvbærende kuppel. Der anvendes ikke mørtel i samlingerne. Ej heller imellem kuppeldel og ovngulv. Den færdigt samlede kuppel skal imidlertid overstryges i samlingerne med ildfast mørtel for at gøre ovnen tæt.
Stenovn kan nu bruges problemfrit til bagning af pizza, men ønsker du at bruge ovnen til brødbagning, langtidsbagning og - grillning skal den isoleres. Det inderste lag (5-8cm) af en sådan isolering skal være et keramisk isoleringsmateriale godkendt til de høje temperaturer der hurtigt opstår, også på ydersiden af din ovnkuppel. Efterfølgende lag isolering kan være af almindelig glasuld eller stenuld. Vi anbefaler i alt 10 cm isolering på siderne og 20 cm på toppen. Den isolerede ovn skal herefter beskyttes mod det danske vejrlig. Der kan lægges et beskyttende lag puds henover isoleringen, eller der kan rejses mure omkring ovnen og lægges et tag på.
HUSK at der kan være for meget masse i en stenovn, men aldrig for meget isolering.

Specifikationer

Byggesættet består af 3 gulvplader, 4 kuppeldele og en ståldør med termometer.
Ovnens indre diameter er 85 cm.
Skorstens udgangen har en diameter på 20 cm.
Byggesættets vægt er 255 kg.
Forno Vero Kit 85 kan installeres både inde som ude.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag tilbud, nyheder tips & tricks direkte til din mail