Bikuben Pizzaovn

1496839868_bikuben-pizzaovn
1496841668_bikuben-pizzaovn-dor-1.jpg
Produkt nummer: 301005

Pris: DKK 6.200,00 inkl. moms
stk.

Beskrivelse:

Denne skønne håndbyggede Bikuben Pizza ovn fra Portugal kender du måske som Spise med Price pizza ovnen fra de populære udsendelserne. Denne nye version af Bikuben er udført med keramisk isolering, hvilket giver en endnu bedre funktion af ovnene.

Selvfølgelig kan du bage en lækker stenovns pizza på få minutter, men du kan også lave alle andre ting, som man kan lave i en almindelig ovn, og du kan altid slutte af med at bage brød.

I forhold til hvor enkelt Bikuben 60 pizzaovnen er konstrueret, bliver man virkelig positivt overrasket over, hvor godt pizza-ovnen fungerer. 

Bikuben Pizza Ovn er opbygget med en inderskal og en yderskal med keramisk isolering imellem samt en bundplade. I den nye udgave er ovnen blevet forstærket og yderst er ovnen påført et fleksibelt lag med kork for at minimere udvendige revne-dannelser. Der vil dog stadig være en risiko for svind-revner i denne slags brændefyrede ovne pga de store temperatur forskelle, der bliver når man tænder bål i en kold ovn. Det gode ved det er, at svind-revnerne ikke påvirker ovnens funktion, og hvis man ønsker kan man få et kit til at holde ovnen ved lige.

Det kan lade sig gøre hurtigere, men vi anbefaler at du sætter en god times tid af til fyring ved opvarmning af Bikuben pizzaovnene. Hvis det er lang tid siden ovnen har været fyret op anbefaler vi, at du fyrer stille og roligt i begyndelse for at få fugten ud af ovnen.

Du laver bål i ovnen uden låge. Ved pizzabagning fejer du gløder ud til siderne og/eller ind i bunden og bliver ved med at smide småpinde på gløderne, så du holder en god høj temperatur på 300-350 grader. Hvis du vil bage større brød, er det vigtigt, at ovnen bliver godt gennemvarm og at du derefter venter på, at ovnen kommer lidt ned i temperatur før du starter bagningen ved omkring 220-250 grader og med lågen sat i døråbningen.    

  • Bikuben 60 pizza ovn har en ydre diameter på 80 cm, en højde på ca. 70 cm. Ovnkammeret måler 60cmi diameter, men det kan variere et par cm, da hver ovn er håndbygget. 
  • Ovnen vejer 160 kg og kan derfor flyttes af 3-4 mand.
  • Der medfølger træ-dør med indvendig monteret metalplade samt stål-stativ til at stille inde i ovnen, så der kan steges/bages i 2 niveauer.

Vi har understel i stål, som passer til bikuben 60, men ellers er der også mulighed for at mure et plateau til ovnen eller bruge f.eks. lærkestammer med skaller skåret af 2 sider. Stammerne lægges skiftevis indtil den rette højde haves, hvilket er omkring 100-110 cm fra jorden til ovngulvet. Den allerbedste funktion af ovnen får man hvis man sørger for et isolerende fundament som f.eks. gasbetonsten eller lecablokke. 

Ved levering vil der være en mængde fugtighed tilbage i ovnen. Den første optænding skal derfor kun gøres med få stykker træ. Brug 3 hårdt pressede bolde af avispapir og 3-4 mindre stykker træ, fyr et par stykker brænde mere på, når flammerne er gået ud efter første fyring og lad derefter ilden gå ud af sig selv. Næste dag er du klar til at varme ovnen helt igennem. Når ovnen føles behageligt varm på ydersiden er den klar.

Vi anbefaler, at du ikke anvender sprittabletter eller andre kemiske optændingsmidler, da disse kan efterlade rester i terrakottaen, som således kan komme i kontakt med dine madvarer. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag tilbud, nyheder tips & tricks direkte til din mail