Birkesaft Tappesæt

1489100275_birkesaft-tappe-saet
1489100265_birkesaft-tapning.jpg
Produkt nummer: 601021
Pris: DKK 60,00 inkl. moms
stk.

Beskrivelse:

Birkesaft er mild, aromatisk og har en smule sødme. Saften kan bruges i saft, sirup, øl-brygning, birkevin, sorbet og meget mere.

I marts-april er birketræerne sprængfyldte med saft og klar til at blive tappet. Bor et hul i siden af træet ca. en halv meter over jorden. Hullet må gerne hælde lidt nedad. Monter det rustfrie tapperør i hullet og slangen på tapperøret. Den anden ende af slangen ledes ned i en fødevaregodkendt spand eller måske en 2½ liters dunk egnet til frysning.

Dette er et lille simpelt tappesæt, som kan bruges igen og igen. I løbet af 1-2 uger kan du tappe en stor portion birkesaft. Det er en god ide at tømme tappespanden hver anden dag og opbevare saften i fryseren, indtil du har den mængde birkesaft du skal bruge. Vær opmærksom på at rengøre din tappespand ca. hver 4 dag, da bakterier/gæring ellers kan forringe kvaliteten af din friske birkesaft.

Tapperøret er lavet i rustfast materiale, der er nemt at rengøre og desinficere i kogende vand inden anvendelse. Slangen er også lavet i fødevaregodkendt materiale og tåler varme op til 60 grader. Der medfølger dyvel til at lukke hullet i træet efter tapning. Du kan også snitte en lille pind til så den passer i hullet efter tapning.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag tilbud, nyheder tips & tricks direkte til din mail