Danish Outdoor grundopskrift på en god pizza dej

Til 4-5 pizza skal der bruges:

1/4 liter vand - skal helst ikke være for kold

10 g. gær

400-450 g. tipo 00 eller tipo 0 mel eller anden hvedemel

1 tsk sukker

1 tsk salt

1 spsk olivenolie

Pisk vand, gær og sukker sammen og lad det stå en 3-5 minutter - så går gær og sukker i forbindelse. Derefter tilsætter ca. 300 g. mel og ælter det hele godt igennem. Igen kan det være en god ide at lade det stå en 3-5 minutter for at gær-processen kan tage god fart inden vi tilsætter salt og olie. (Salten skaber et surere miljø (flytter pH værdien nedad) og kan forhindre at gærprocessen kommer godt fra start - men uden salt mangler der ligesom noget) 

Efter den korte pause tilsættes resten af melet - lidt ad gangen indtil dejen føles rigtig, dvs. ikke for våd.

Så skal der arbejdes. At ælte en dej er langt vigtigere end de fleste vil mene. Der skal arbejdes = håndæltes i mindst 10 minutter, gerne mere!

Dette får melets fibre til at gå i forbindelse og skaber den glatte overflade og smidigheden. Når du ikke har flere kræfter lav et snit i dejen for at se om den er glat og skinnende indvendigt.

Har du opnået dette læg det hele i køleskabet igen og lad det hæve i mindst 1 time. Men den kan også stå natten over.

Tag dejen ud og skær den over i boller på ca. 150-180 g. Ælt dej-bollerne, pak dem ind i folie og lad dem hvile i mindst 1 time - folien sikrer at overfladen ikke bliver tør.

pizza-dej-web

Dejbollerne kan nu hives eller rulles ud til en passende størrelse pizzabund.

Rul gerne tyndt ud og vi foreslår meget enkle pizza så man kan skelne mellem det fyld der puttes på.

Varmer du din pizzaovn op til ca. 300 grader eller lidt højere kan du bage hver pizza på 3-4 minutter.

pizza-bikuben-web

Pizza bagt i Bikuben 60 Pizza ovn

Man kan også forsøge sig med hvide pizzaer, hvor man bruger creme fraiche istedet tomat sauce. det går rigtig fint sammen med dampede asparges.

Pesto-pizza eller bare pizzabund med hvidløgsolie er også en lækker forret.

hvid-pizza-web

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag tilbud, nyheder tips & tricks direkte til din mail