Frugtsukker

Frugtsukker
Produkt nummer: 60105060
Pris: DKK 55,00 inkl. moms
stk.

Beskrivelse:

For at få noget til at gære skal vi bruge sukker. I vinbrygning bruger vi vindruer, i ølbrygning bruger vi malt og mjødbrygerne bruger honning i gæringsprocessen. Men en kold sommer med få solskinstimer giver nogle sølle vindruer med et sukkerindhold der er for lavt. Derfor hænder det at vinbønderne på vores breddegrader tilsætter sukker til deres bryg. Sukkerberigelse eller chaptalisering kaldes det, når vinbonden tilsætter sukker til brygget.

Sukker bidrager også til sødme, især sukker der er opbygget af mere komplekse sakkarider, som gæren ikke kan omsætte i fermenteringsprocessen. Desuden kan visse sukkertyper også bidrage til at farve dit bryg.

Frugtsukker, eller fruktose som det også kaldes, hæver alkoholprocenten i din bryg, hvis sukkerindholdet ikke er højt nok i din råvare. Fruktose søder noget mere end almindelig sukker og det er letopløseligt.

Den kraftigere sødeevne betyder, at du kun skal tilsætte 60 % af fruktosen i f.h.t. almindelig sukker. 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag tilbud, nyheder tips & tricks direkte til din mail