Sukker

For at få noget til at gære skal vi bruge sukker. I vinbrygning bruger vi vindruer, i ølbrygning bruger vi malt og mjødbrygerne bruger honning i gæringsprocessen. Men en kold sommer med få solskinstimer giver nogle sølle vindruer med et sukkerindhold der er for lavt. Derfor hænder det, at vinbønderne på vores breddegrader tilsætter sukker til deres bryg. Sukkerberigelse eller chaptalisering kaldes det, når vinbonden tilsætter sukker til brygget.

Også ølbryggerne bruger sukker i deres bryg. Malten leverer hovedparten af sukkeret i ølbrygningsrocessen. Men med specielle sukkertyper tilføres øllet karakteristiske smags- og farve-egenskaber. Noget sukker bidrager også til sødme, især sukker der er opbygget af mere komplekse sakkarider, som gæren ikke kan omsætte i fermenteringsprocessen(fx. laktose).

Klik ind og se hvilket udvalg vi har af sukker, som lige netop passer til dit behov.

Spraymalt

Mørk eller lys

Pris: DKK 75,00
Muscovado

Pr. 1000 gram

Pris: DKK 60,00
Brewbody

Pr. 1000 gram

Pris: DKK 65,00
Laktose

1000 gram

Pris: DKK 95,00
Belgisk kandis

Lys eller mørk

Pris: DKK 60,00
Rørsukker

Pr. kilo

Pris: DKK 35,00
Frugtsukker

pr. 1000 gram

Pris: DKK 55,00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag tilbud, nyheder tips & tricks direkte til din mail