Mynte

Mynte
Produkt nummer: 60107065
Pris: DKK 15,00 inkl. moms
stk.

Beskrivelse:

Mynte er fællesbetegnelsen på en langrække arter tilhørende læbeblomstfamilien og er udbredt med ca. 20 arter over hele den nordlige halvkugle. Den har lange, under- og overjordiske udløbere, blomsterne er næsten regelmæssige. Det er flerårige planter med en kraftig og karakteristisk duft. De breder sig voldsomt, hvis de får lov til det. De fleste mynter stammer fra Vestasien og Sydeuropa, men er idag udbredt overalt i den tempererede klimazone og har været anvendt siden oldtiden som læge- og krydderurt. Der findes mange arter af mynte: æble, peber, kiwi, ager, Eau de Cologne, grå, grøn, kruse, polej og vandmynte.

Mynte anvendes i Mojito som er en cocktail, der stammer fra Cuba. Mojito'en var Ernest Hemingways favoritdrink og fås i et utal af varianter. Den indeholder dog altid mynteblade, lys rom og lime.

De gamle grækere fortæller, at Mynte hører hjemme i dødsriget. Hades, underverdenens hersker, elskede en nymfe ved navn Mynthe. Hans kone Persephone fandt dem sammen, og i raseri sønderrev hun sin rivalinde, der senere voksede op fra underverdenen som den vellugtende mynte.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag tilbud, nyheder tips & tricks direkte til din mail