Klaringsmiddel

1501417047_bentonit01
Pris: DKK 25,00
gelantine01

UDSOLGT

Pris: DKK 45,00
1501417854_irish-moss

100 gram

Pris: DKK 34,95
1501418207_kieselsol01

100 ml

Pris: DKK 30,00

En klar vin eller øl er med til at give en god oplevelse, når du skal nyde dit produkt. Men uklar bryg behøver ikke at være noget problem. Ofte skyldes uklarheder at gæren ikke har haft særlig god evne til at flokulere, dvs. særlig god evne til at bundfælde. Uklarheder kan også være mindre partikler fra malt- og frugt-rester.

De fleste hjemmebryggere har prøvet at lave en god flaske vin eller øl, tappet de fine klare dråber på flaske og når det har stået et halvt eller helt år så er der pludselig en masse bundfald og andre størrre partikler, som ikke var der da det blev tappet.

Denne type uklarheder og partikler stammer fra proteiner der ikke er synlige når du tapper på flasker. De kaldes også ustabile kolloider og er elektrisk ladede molekyler, som frastøder hinanden og derfor ikke er synlige. Men med tiden denatuerer de og den elektriske ladning aftager, det gør det muligt for disse partikler at klumpe sammen og danne større faste partikkel-lignende stof, som er synligt. De kan ikke fjernes med filtrering med fjernes med klaringsmidler. 

Mange klaringsmidler indeholder protein-forbindelser, der binder kolloiderne og dermed gør det muligt at filtrere partiklerne. 

Vi har forskellige midler til klaring, bl.a. Irish Moss, som mange ølbryggere foretrækker. Vi har også gelantine og kieselsol, som mange vinmagere foretrækker. Derudover er vi leveringsdygtige i betonit og isingglas.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag tilbud, nyheder tips & tricks direkte til din mail