Vinometer inkl. termometer

1505143901_vinometer-termometer1
Produkt nummer: 60401056
Pris: DKK 160,00 inkl. moms
stk.

Beskrivelse:

Der er mange parametre, der kan stilles på undervejs i brygprocessen. Temperatur, ph-værdi, syre, sukkermængde er nogle af de vigtigeste parametre, bryggeren holder øje med undervejs i processen. Dit bryg er en levende proces, som du kan styre, hvis du har korrekte og pålidelige data om brygprocessen. Og husk nu at skrive ned i brygrapporten, hvilken status brygget har gennemløbet. Dokumentation er en forudsætning for, at vi kan gentage en succes eller undgå en fiasko.

Vi leverer pålidelige kvalitetsmåleredskaber, så du under hele brygforløbet har styr på, i hvilken retning brygget udvikler sig. 

For at beregne alkoholprocenten så aflæses mængden af sukker i dit bryg umiddelbart inden du tilsætter gæren. Og igen måles mængden af sukker, når gæringen er færdig og du skal til at tappe brygget på flasker. Sukkermængden måles som regel i oechslegrader eller i plato. Eksempel: lige inden du tilsætter gær viser oechslevægten 1060 oechslegrader, når brygget er færdiggæret og du skal til at tappe på flasker, så viser oechslevægten 1020 oechslegrader. Forskellen er 40 grader, dem deler du med 7,5 og resultatet er, at dit bryg har en alkoholprocent på 5,333%.

Vinometeret inklusive termometer måler alkoholprocent (ABV). Ved at udføre to målinger, første måling med alkohol og anden måling uden alkohol (efter fordampning), så er differencen udtryk for alkoholindhold og procentangivelse aflæses i den medfølgende tabel.

Alkoholmængde angives typisk i ABV (alcohol by volumen), men kan også angives i ABW (alcohol by weight). ABW er det samme som ABV * 0,8.

Målebægeret følger ikke med og skal købes seperat. Vi kan levere målebæger i plast 35 cm. højt, som du kan bruge til aflæsning af vægtfylde, det kan bestilles via dette link : målebæger

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag tilbud, nyheder tips & tricks direkte til din mail