Syretest

1448670146_acidometer
Produkt nummer: 60402010
Pris: DKK 195,00 inkl. moms
stk.

Beskrivelse:

Hvorfor syremåling?

Årets høst af frugt til vinbrygning kan variere meget i syreindhold. Det rette syreindhold i din vin har betydning for gæringsprocessen og for et velsmagende slutresultat. Det anbefales at der er ca. 8 gram syre i æblevin og 9 gram syre i vin fremstillet på vindruer. 
 
Hvis syreindholdet i din vin er for lavt, så tilsæt vinsyre til din vin. Er syreindholdet for højt, så er det muligt at tilsætte calciumcarbonat for at sænke syreindholdet. 16 gram calciumcarbonat til 25 liter vin sænker syreindholdet med et gram. Calciumcarbonat er dog ikke så effektivt, det fjerner kun vinsyren i vinen. Alternativt til calciumcarbonat er at blande vinen med højt syreindhold med en vin, der har lavt syreindhold.
 
Sådan bruger du syretest-kit
 
Hæld vin op i måleglasset til 0-markeringen. Tilsæt Blue Indicator 1 milliliter ad gangen indtil væsken skifter farve til blålig. Aflæs hvor meget Blue Indicator du har tilsat. Der er 1 gram syre i væsken for hver milliliter Blue Indicator du har tilsat. Efterkontroller test resultatet med lakmuspapir. Dryp lidt væske på lakmuspapiret, hvis farven ikke ændrer sig, så er væsken neutral og målingen forløbet korrekt. Hvis farven er rød, så er syreindholdet for højt og der skal tilsættes mere Blue Indicator til væsken. Hvis farven på lakmuspapiret skifter til blå-violet, så er testen for basisk, den bør kasseres og der skal laves en ny test.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag tilbud, nyheder tips & tricks direkte til din mail