Refraktometer - vægtfylde

1439217917_refraktometer
Produkt nummer: 60401040
Pris: DKK 480,00 inkl. moms
stk.

Beskrivelse:

Refraktometer er et avanceret måleinstrument, der måler vægtfylden i en given vædske. Brug refraktometeret til at måle hvor meget sukker der er i din vin, øl, mjød, cider eller hvad du vil brygge. Refraktometeret viser resultat i måleenheden Plato, oechsle og brix.

Et refraktometer virker ved at registrere brydningsindexet i en given vædske, der er sammensat af sakkaridforbindelser og anden vædske. Hvordan sakkaridforbindelserne influerer på vædskens brydningsindex er der rimmelig styr på, men den øvrige vædske er en sammensætning af vand og alkohol, der kan være vanskelig at bestemme, hvilket komplicerer refraktometrerets måleresultat. Via dette link, kan du korrigere dit måleresultat, så det bliver mere nøjagtigt: https://brygbaren.dk/beregninger/refraktometer/

Men skal alkoholprocenten angives i forhold til rumindhold eller i forhold til væskens vægt. Det er det store spørgsmål, der jævnligt kan give anledning til lidt forvirring. Alkoholmængde angives typisk i ABV (alcohol by volumen), men kan også angives i ABW (alcohol by weight). ABW er det samme som ABV * 0,8.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag tilbud, nyheder tips & tricks direkte til din mail