Refraktometer - alkohol

1482485267_refraktometer-alkohol
Produkt nummer: 60401030
Pris: DKK 480,00 inkl. moms
stk.

Beskrivelse:

Dette refraktomet er et avanceret måleinstrument, der måler alkooholprocenten i en given vædske (ABV). Refraktometeret måler alkoholmængden i din vin, øl, mjød, cider, snaps, brændevin eller hvad du nu har og måler mængden af alkohol i området 0 til 80%.

Et refraktometer virker ved at registrere brydningsindexet i en given vædske, der er sammensat af sakkaridforbindelser og anden vædske. Hvordan sakkaridforbindelserne influerer på vædskens brydningsindex er der rimmelig styr på, men den øvrige vædske er en sammensætning af vand og alkohol, der kan være vanskelig at bestemme, hvilket komplicerer refraktometrerets måleresultat. Via dette link, kan du korrigere dit måleresultat, så det bliver mere nøjagtigt: https://brygbaren.dk/beregninger/refraktometer/

Men skal alkoholprocenten angives i forhold til rumindhold eller i forhold til væskens vægt. Det er det store spørgsmål, der jævnligt kan give anledning til lidt forvirring. Alkoholmængde angives typisk i ABV (alcohol by volumen), men kan også angives i ABW (alcohol by weight). ABW er det samme som ABV * 0,8.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag tilbud, nyheder tips & tricks direkte til din mail