Refraktometer - alkohol

1482485267_refraktometer-alkohol
Produkt nummer: 60401030
Pris: DKK 480,00 inkl. moms
stk.

Beskrivelse:

Dette refraktometer er et avanceret måleinstrument, der måler alkoholprocenten i en given vædske (ABV). Den måler mængden af alkohol i området 0 til 80%.

Et refraktometer virker ved at registrere brydningsindexet i en given vædske. Der findes refraktometre til forskellige formål, som f.ex.: måling af vandindhold i honing, kølervædske i en motor, sukkerindhold i frugt, saltopløsning i havvand etc.

Med dette refraktometer måler du alkohol-mængden i en vædske sammensat af vand og alkohol. I de fleste alkoholiske vædsker er der også en større eller mindre mængde af sukkerforbindelser. Måling af alkohol-procent i de fleste typer spiritus er rimelig nøjagtigt, men ønsker du at bestemme alkoholprocenten i øl, vin, mjød eller lignende, er du også nødt til at vide, hvor stor mængden af sukker er i substansen og herefter indlæse måleresultatet i et korrigeringsprogram, som returnerer det korrekte måleresultat. Der findes mange korrigeringsprogrammer ude på Internettet, via dette link kan du få adgang til en samling af forskellige korrigerings- og beregningsprogrammer :  http://www.musther.net/vinocalc.html#alcoholcalculation

Skal alkoholprocenten angives i forhold til rumindhold eller i forhold til væskens vægt??? Det er det store spørgsmål, der jævnligt kan give anledning til lidt forvirring. Alkoholmængde angives typisk i ABV (alcohol by volumen), men kan også angives i ABW (alcohol by weight). ABW er det samme som ABV * 0,8.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag tilbud, nyheder tips & tricks direkte til din mail