pH og syremåling

pH-værdien er en vigtig parameter i din øl eller vin. pH-værdien er en måleenhed, der fortæller dig, om en substans er sur eller basisk. Eller for at være mere præcis, så måler pHværdien ion-balancen i en substans. Hvis pH-værdien er 7, så er substansen neutral. Hvis den er under 7, så er den sur og over 7 så er den basisk. Under mæskning må brygvandet til øl gerne ligge i området 5,1 og 5,4. Men fremstiller du vin, cider eller mjød, så må pH-værdien gerne komme ned omkring 3,5. pH-værdi, temperatur og koncentrationen af forgærbar sukker er vigtige og helt centrale parametre der skal være styr på, for at opnå et godt resultat. Du har sikkert bemærket, at der er stor forskel på den optimale pH-værdi for henholdsvis ølbrygning og vinfremstilling. Rent praktisk betyder det, at det er de færeste bakterier, der kan leve i vin, mens øl er langt mere sårbart. Så vær omhyggelig med renlighed når du fremstiller vin og vær extra omhyggelig når du brygger øl.

Syretest

Pris pr. sæt:

Pris: DKK 150,00
pH-måler PHSCAN 30

Tilbud

Pris: DKK 595,00
pH strips

Flere varianter

Pris: DKK 37,00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag tilbud, nyheder tips & tricks direkte til din mail