Træfade

Vi har træadef af høj kvalitet, produceret af verdens tredje største træfadsproducent. Vin modnet i træfade har en uforlignelig aroma med vanille-noter og en mere raffineret finish. Fadene er medium ristet og har en stavtykkelse på 22 mm. med mindre der står andet under de enkelte fade. For at opnå tilfredsstillende resultat så er korrekt vedligeholdelse afgørende. Her kommer et par tips. Forberedelse / desinfektion af en ny tønde:Fyld tønde med en opløsning på 10 g vinsyre pr. Liter vand og lad det stå i 4 til 5 dage. Tøm fadet grundigt og desinficer herefter med en svovlvæge. Fyld straks med vin (fylder forsigtigt). Nye tønder frigiver mange tanniner, så lad ikke vinen modne i fadet for længe. Tjek regelmæssigt smagen!Forberedelse af en brugt tønde:Rens fadet grundigt med soda (1 kg soda til 10 liter varmt vand). Brug en børste til at skrubbe indersiden, skyl grundigt efter med rent vand. Fyld fadet med en opløsning på 10 g vinsyre pr. liter vand, lad det stå og trække i 2 til 3 dage. Tøm fadet grundigt og desinficer herefter med en svovlvæge. Fyld straks med vin (fylder forsigtigt). Nye tønder frigiver mange tanniner, så lad ikke vinen modne i fadet for længe. Tjek regelmæssigt smagen!Opbevaring af en tom tønde:Træfadet bør ikke opbevares tomt! Hvis det alligevel er nødvendigt, så tøm fadet omhyggeligt for vinrester. Skyl efter med rent vand og tøm omhyggeligt fadet. Desinficer herefter med en svovlvæge. Tætn fadet godt med en træ- eller silikone-prop og opbevar det på et fugtigt og køligt sted (70% fugtighed, 12-17 ° C). Brænd et stykke svovlvæge igen hver tredje måned.

Tartaric acid

100 gram

Pris: DKK 39,95
Træfad 20 ltr.

priser fra

Pris: DKK 1.390,00
Svovlvæge

Pr. 10 stk.

Pris: DKK 37,50

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag tilbud, nyheder tips & tricks direkte til din mail