Saltning og røgning

1448981726_saltning-og-roegning
Produkt nummer: 701015
Pris: DKK 245,00 inkl. moms
stk.

Beskrivelse:

Ny udgave fra november 2015. Den nye udgave er blevet suppleret med flere gode opskrifter med røgede råvarer.

SALTNING OG RØGNING er skrevet af Preben Madsen, som har restauranten på Sønderskov Slot. Preben har i mere end 20 år eksperimenteret med røgning og er en god repræsentant for den traditionelle måde at røge på.

Bogen indeholder anvisninger om kold- og varmrøgning. Der er ligeledes gode beskrivelser af de forskellige saltningsmetoder, såsom tørsaltning, lagesaltning, saltetider, tørretider m.v.

Du finder også mange traditionelle opskrifter på saltsild, tørrede jyder, sprængt and, gås og lammekølle, røget ål og laks samt rulle- og spegepølser. Bogen indeholder også opskrifter med forslag til lækkert tilbehør. Denne nye udgave af bogen er udvidet med en del nye røgeopskrifter og i det hele taget er bogen en rigtig god grundbog i hjemmerøgning.

Preben, der i dag har sin egen restaurant på Sønderskov Slot, var med til at starte vores populære røgekurser op for nogle år tilbage og han fortalte altid vores kursister, at når man følger hans anvsininger i bogen omkring saltning af råvarer til koldrøgning, så får man røgvarer, som er rimeligt godt saltede. Det var bevidst at opskrifterne blev lavet sådan for at sikre, at råvarerne blev gennemsaltede for at få lang holdbarhed. Dette kan være godt at være opmærksom på, når du anvender bogens anvisninger. Hen ad vejen kan du evt. reducere saltkoncentrationer og salttider eller øge udvandingstider, hvis du ønsker røgede produkter med knap så kraftig saltsmag.

Vi har selv haft en aktiv rolle i at denne bog er blevet genoptrykt. Da forlaget for et par siden, ikke ønskede at genoptrykke bogen pressede vi på og lagde en bestilling, der var stor nok til at de alligevel tog beslutning om genoptrykning af bogen.

Kom og få inspiration til hjemmerøgning

Vi afholder vores populære røgekursus i Tommerup

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag tilbud, nyheder tips & tricks direkte til din mail