Køkkenbrygning

koekkenbrygning10
1551992833_koekkenbrygning10
Produkt nummer: 805052
Pris: DKK 245,00 inkl. moms
stk.

Beskrivelse:

Livet er for kort til kedeligt industriøl. Mange mikrobryggerier er blomstret op de seneste år, de bidrager med spændende, super populær og varieret øl. Gør det selv kulturen har også taget øl-brygning til sig. Og nu er det også nemt og enkelt at lave sin egen øl.

"Køkkenbrygning" er en anbefalelsesværdig bog om øl-brygning for begynderen. Den forklarer enkelt og simpelt, hvordan du kan starte dit eget lillle hjemmebryggeri. "...Det fine ved køkkenbrygning er, at det fungerer lige så godt i et tekøkken som i et almindeligt villakøkken..." fastslår Jakob Nielsen og Mikael Zetterberg, som er forfatterne bag bogen. Du behøver ikke store rustfaste ståltanke med avanceret temperatrustyring og tjekket tappeanlæg. For få hundrede kroner kan du få det udstyr, der skal til, for at lave dine første bryg. De to forfattere forklarer enkelt og ligetil, hvordan du kan brygge øl ud fra en "simpel living"-teori.

Du har sikkert allerede en stor gryde (gerne 6 liter), en tragt og en sigte i dit køkken og for under femhundrede kroner kan du anskaffe det udstyr til hjemmebryggeriet, som du sikkert ikke har i køkkenet. Det omfatter bl.a. en fem-liters glas-ballon/Demi John og lidt måleudstyr. I Danish Outdoor har vi lavet et kit, som matcher køkkenbryggerens behov, se dette link: køkkenbryg-kit.

Bogen gennemgår selve brygforløbet og forklarer hvilke råvarer, der skal bruges, samt redgører for det nødvendige udstyr. Forfatterne beskriver også, hvordan brygprocessen forløber. De kommer ind på del-processerne mæskning, urtkogning, gæring og tapning. I sidste del af bogen er en samling gode øl-opskrifter, alle beregnet til fem-liters bryg, der kan laves i løbet af få timer (max. 3 timer inkl. oprydning, lover forfatterne optimistisk). Foruden øl-opskrifter, så er der også en opskrift på cider. Men der er ingen opskrift på mjød! Heldigvis har vi en mjødbrygger i Danish Outdoor, som har lavet en fem-liters mjød-opskrift til køkkenbrygning ;-)  Se dette link: køkkenbryg-kit.

Med dette simple setup for et køkkenbryggeri er det også muligt at lave sin egen frugtvin, på frugt og bær fra haven. Men det kommer bogen ikke ind på. Vil du have råd og vejledning til, hvordan du laver vin på en fem-liters Demi John, så kig forbi Danish Outdoor, vi rådgiver gerne og kan svare på de fleste spørgsmål.

Titel: Køkkenbrygning
Forfatter: Jakob Nielsen, Mikael Zetterberg
ISBN9788740620719
Original titel: Köksbrygning - Riktigt gott öl med små medel
Oversat af Sigurd Toftdahl Terkelsen
Indbinding : Hardback
Sider : 108 sider
Udgivelsesdato : 2018-08-20
Originalt sprog : Svensk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag tilbud, nyheder tips & tricks direkte til din mail